Grundfos
Kunde

Grundfos

Case

Karriereveje med høj faglighed og globalt fællesskab

Projekt
Elevtiltrækning
Historien

Grundfos har haft elever og lærlinge i hele virksomhedens historie. Dog har de i senere tid været udfordret på at tiltrække et de helt rigtige kandidater til deres erhvervsuddannelser og samtidig skabe et appellerende og reelt image overfor potentielle elever og lærlinge.

For at nå ud til målgruppen og sikre Grundfos en position som attraktiv virksomhed, var et kursskift i deres branding nødvendig. Sammen søgte Grundfos og CompanYoung at skabe et nyt og træfsikkert Young Employer Branding Koncept, der tog afsæt i udvikling og test af tre konceptretninger, hvoraf én retning blev udvalgt.

Med en ensartet, visuel og grafisk linje og fokusset “karriere med høj faglighed og globalt fællesskab” blev kampagnen eksekveret. En langsigtet markedsføringsplan blev udviklet med henblik på at høste det optimale udbytte af den nye elev- og lærlingekampagne, som blandt andet indholdt annoncering, opdatering af elev- og lærlingeunivers på Grundfos.com, en større karrierefilm og nedsættelsen af et korps af rollemodeller bestående af elever og lærlinge. Rollemodellerne søgte at appellere til de rigtige kandidater ved hjælp af succeshistorier, som blev formidlet på hjemmesidens karrieresektion samt på deres Facebookside, hvor rollemodellerne den dag i dag stadig viderefortæller deres hverdag hos Grundfos.

Som Grundfos udtaler, så er de ved at være det sted, de gerne vil være, men samarbejdet fortsætter endnu for at sikre fortsat positiv udvikling for virksomhedens tiltrækning- og rekrutteringsaktiviteter.

“CompanYoung er en virksomhed med forstand på målgruppen. De har evidens for deres arbejde, som altid tager afsæt i, hvad netop de unge fortæller, og det er her, hvor vi for alvor har oplevet kvaliteten i deres arbejde.

De har en forretningsforståelse, som er realistisk – en god, jysk forståelse for, at vi bruger vores penge rigtigt og ikke gør noget, der ikke virker. Det har de vist ved at tage fat i små ting, afprøve og teste dem og vist os, hvad der fungerer for netop os.

Hver gang vi sammen har taget nye initiativer, har vi oplevet, at vi rykker os. Det startede i de små, og nu er vi ved at være det sted, vi gerne vil.

Fra at søge kandidater i et lille lokalområde omkring Bjerringbro, rekrutterer vi i dag kandidater fra hele landet. Vores rekruttering blevet skarpere, og i dag får vi de kandidater, vi søger efter, og den kvalitet vi ønsker.”

Jesper Kvistgaard, Uddannelsesleder i Grundfos