Unges valg af efterskole 2020: Rejsen mod valget

Når unge vælger efterskole, er det med den drastiske livsomvæltning som udgangspunkt. Derfor er det vigtigt at have kendskab til de unges beslutningsproces og de faktorer, som påvirker den. Det går vi i dybden med til webinaret om unges valg af efterskole 2020 d. 25. november. Inden webinaret og udgivelse af rapporten, vil vi løfte sløret for nogle af årets fund i denne artikel.

Andreas Størup Ugilt

27. oktober 2020 · 5 min læsning
CompanYoung

I årets undersøgelse af unges valg af efterskole har CompanYoung indsamlet besvarelser fra over 7.000 unge. Data er blevet behandlet med henblik på at få indblik i deres forestillinger, ønsker, adfærd og påvirkning i beslutningsprocessen mod valget af den rette efterskole. Imidlertid kan vejen til valget kortlægges ud fra det indledende kendskab og op til den endelige beslutning.

 

Det brede afsæt: Kendskab, interesse og ønsker

Når unge igangsætter søgen efter den rette efterskole, er det indledende kendskab typisk baseret på efterskolens ry og omdømme samt faciliteterne. De skolerelaterede aspekter såsom fagligt niveau og efterskolens undervisningsform undersøges først senere i processen. Nok virker ry og omdømme som en tvetydig størrelse, men det er altså de overordnede indtryk, som videreformidles fra ung til ung, når de taler om – eller anbefaler – en efterskole.

Efter kendskabet er opnået, begynder unge at overveje egne interesser eller bevæggrunde for at starte på en efterskole. En højdespringer hertil er en forventning om personlig udvikling og muligheden for at få nye bekendtskaber. Muligheden for at flytte hjemmefra eller at have mere tid til at vælge ungdomsuddannelse er aktuelt for kun en lille del af målgruppen. Interessen er for størstedelen af målgruppen forankret i den sociale udvikling, et efterskoleophold tilvejebringer. Linjefagene er dog afgørende for at navigere i mulighederne.

For at kunne overskue de mange interessante efterskoler, må de unge se indad og reflektere over det, de ønsker. Her kommer linjefagene i spil, da unge bruger dem til at danne et overblik over de individuelle efterskoler. En interessant observation hertil er, hvordan unge foretrækker at modtage information om linjefag. De ser nemlig store fordele i en virtuel kortlægning i en YouTube-video, hvor de kan se efterskolen og høre om andre elevers oplevelser – faglige såvel som sociale.

 

Ved valgets rand: Afklaring og ansøgning

Det sociale miljø på efterskolen er en altafgørende faktor for unges endelige afklaring. Det er her, de søger mod efterskolens tilstedeværelse på sociale medier, hvor målet er at få et indblik i hverdagen på efterskolen; således kan den unge se sig selv indgå heri. Denne type information bør formidles forskelligt fra platform til platform, hvorfor vi til webinaret præsenterer unges brug af socialer medier i forbindelse med valget. Til det kan vi allerede afsløre, at interessen for Facebook er dalet siden i fjor, hvorimod den nye videotjeneste, TikTok, har oplevet en markant fremgang i år.

Efter afklaringen er unge ved at være klar til at skrive sig op til efterskolen. Det er dog ikke altid førsteprioriteten, hvorpå de unge bliver optaget.

Et spørgsmål i undersøgelsen lød på, om de kommende elever var skrevet op til flere efterskoler. Dette var tilfældet for op imod 40 % af respondenterne. I forlængelse heraf blev de i undersøgelsen spurgt ind til, hvad god kommunikation inden opstart på efterskolen skulle indeholde. Det kaldes preboarding, og dækker over tiltag I kan gøre, således kommende elever klædes på til den første tid på skolen. Ikke mindst er det et led i fastholdelsesindsats, hvor målet er at bevare deres interesse i jer.

 

Webinar: Unges valg af efterskole 2020

Vi glæder os til at præsentere unges præferencer til åbent hus-arrangementer, forældrenes påvirkning på valget, de foretrukne aktiviteter til den første måned på efterskolen og meget mere.

Unges valg af efterskole 2020 vil blive præsenteret d. 25. november fra kl. 10:00 til 11:00. Tilmeld dig i dag på vores hjemmeside, hvor du endvidere kan følge med i kommende events med afsæt i viden om unge.

Webinar: Unges valg af efterskole 2020

Se eller gense vores webinar om:

Unges valg af efterskole 2020

Få rapporten ‘Unges valg af efterskole 2020’ i dag

Vil du have aktuel viden om kendskab til unge og deres rejse mod det rigtige valg? Så får du her to muligheder.

 

1. Gratis uddrag
Klik på nedenstående link for at downloade et uddrag af rapporten, som indeholder de overordnede tendenser og konklusioner fra undersøgelsen.

Hent uddrag

 

2. Den samlede rapport
Med den fulde rapport får du den komplette kortlægning af de unges rejse mod det rigtige valg. Du vil således få dybdegående indsigt i og kendskab til vigtige tiltag, I kan gøre for at optimere jeres tiltrækningsevne.

Den samlede rapport indeholder:

  • Besvarelser fra 7.405 unge fra 73 deltagende skoler samt 3.430 forældre
  • Statistik og analyse
  • Viden, som kan forstærke din skole tiltræknings- og fastholdelsesevne.

Køb dit eksemplar til kr. 995

 

Få fat i dit eksemplar af ‘Unges valg af efterskole 2020’ ved at sende din forespørgsel her:

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her