Derfor skal du have en skarp karrieresektion

En karrieresektion er en effektiv måde for virksomheder at synliggøre sit employer brand og sine ledige stillinger. I denne artikel får du et indblik i fire årsager til, at en karrieresektion netop passer godt til unge kandidaters nutidige præferencer.

Christian Mehlsen

8. oktober 2018 · 7 min læsning
CompanYoung

En virksomheds hjemmeside er hovedsageligt bygget til ét formål: At sælge produkter og services til kunder. At bruge en hjemmeside som et effektiv rekrutteringsværktøj er ikke lige så prioriteret og mange karrieresektioner er derfor kortfattede og overfladiske. Det er ærgeligt. 

Med den stigende kamp om talenterne, der både er der nationalt og globalt, er det i dag vigtigt at ændre sin tilgang og sætte flere kræfter ind på at synliggøre sit employer brand, og vise kandidater, at man ikke bare er en fed virksomhed, men en fed arbejdsplads. Det er derfor tid til, at “HR” får mere taletid på hjemmesiden.

Ofte er virksomhedens hjemmesider rigide, og der er alt for mange, der skal indover for at lave selv små ændringer. Derfor har vi CompanYoung udviklet vores egen karriereside-software, så flere virksomheder kan opbygge deres egne karrieresider med de vigtigste employer brand elementer, fx jobbank, infobokse, film, tekst og medarbejderportrætter. Det kræver ikke teknisk snilde eller en decideret webdesigner at udforme siderne. Med drag-and-drop funktioner kan man klare det selv.

For at få et indblik i, hvorfor man som virksomhed bør overveje bygge en karrieresektion, får du i denne artikel fire årsager baseret på, hvilke præferencer nutidens kandidater har på jobmarkedet.

“Selvom det lyder logisk, at det skal være nemt for kandidater at søge et job, kan det oftest være en jungle på mange karrieresider at finde ud af, hvordan man kommer i gang med at søge job i virksomheden – hvis det overhovedet er muligt på hjemmesiden.”

Årsag 1: Kandidater ønsker viden om arbejdspladsen

Som vores egne undersøgelser i CompanYoung viser, bruger unge i stigende grad flere og flere medier – udover selve jobannoncen – til at vurdere om en arbejdsplads er relevant for dem.

For unge er jobannoncer typisk generiske og identiske, hvilket gør det svært at gennemskue, hvilken profil en given virksomhed rent faktisk leder efter. De unge ønsker derfor at finde mere information om arbejdspladsen og forstå om de er et potentielt match eller ej. Det er lige så vigtigt for dem, som det er for dig.

En karrieremæssig informationssøgning kan foregå på mange måder. Nogle unge bruger sociale medier som Facebook og Instagram til at få et indblik i virksomhedens hverdag. Andre bruger rating-hjemmesider som Glassdoor til at sikre sig, at virksomheden også lever op til de siger.

Mest populært for de unge, er stadig at klikke sig ind på virksomhedens hjemmeside for at læse mere om arbejdspladsen – og her er en stærk karrieresektion en klar fordel til at overbevise kandidaterne om, at man er den rette arbejdsplads.

Selvom det i dag kræver en større online strategi at nå ud til potentielle medarbejdere, er det positivt for virksomheder, at kandidater generelt søger mere information om dem.

Forskning viser, at rekruttering typisk fejler, hvis virksomheder ikke lever op til de forventninger som kandidater har til en given kultur, stilling eller ansættelsesproces. Ved at virksomheder nu har mulighed for at få kommunikeret flere af de væsentlige aspekter ud om arbejdspladsen til kandidater, kan man i højere grad undgå et forkert match, og dermed sikre sig en bedre rekruttering.

 

Årsag 2: Kandidater ønsker at kunne handle

For de fleste kandidater er det en fordel, hvis man gør deres “købsbeslutning” hurtigere. Når man udvikler en karrieresektion må man derfor tænke som en marketingsmedarbejder. Det vil sige, at kandidater ikke kun skal læse om jeres employer brand – de skal også kunne foretage en handling, fx opfordres til at søge et specifikt job eller tilmelde sig talentbanken.

Selvom det lyder logisk, at det skal være nemt for kandidater at søge et job, kan det oftest være en jungle på mange karrieresider at finde ud af, hvordan man kommer i gang med at søge job i virksomheden – hvis det overhovedet er muligt på hjemmesiden. Sådan bør det ikke være.

For understøtte kandidaten i deres beslutningsproces bedst muligt, er det vigtigt, at man ikke gør karrieresektionen for stor. Derimod viser det sig generelt at skabe en bedre konvertering, hvis man samler alt information på en enkelt side og undgår for mange kliks.

Med inspiration fra marketingsverdenen må man desuden skubbe ens karrieresektion ud på flere medier, fx i jobannoncer og sociale medier, og få den relevante målgruppe til at lande direkte på karrieresiden. Uden kendskab til siden duer helten ikke.

 

Årsag 3: Kandidater ønsker at blive talt til

Det, der karakteriserer Generation Y & Z er, at de gerne vil have information, der er målrettet til dem og taler til deres enkelte behov.

På en karrieresektion er det en fordel at oprette mange typer karrieresider, hvor man kan fortælle forskellige historier og inkludere forskellige employer branding elementer afhængigt af, hvem man kommunikerer til.

I CompanYoung har vi selv udformet karrieresider, der henvender sig til hhv. praktikanter, studentermedhjælpere og fuldtidsmedarbejdere. Disse grupper har hver især forskellige præferencer for, hvad de søger efter, og vi har derfor valgt at målrette kommunikationen efter det. Hvis man er en virksomhed, der rekrutterer mange forskellige typer medarbejdere i løbet af et år, er det tilsvarende en god idé at udforme karrieresider til specifikke faggrupper. Der er typisk stor forskel på, hvad fx en jurist og marketingsuddannede ser som værende interessant på en arbejdsplads.

Hvis man gerne vil søgemaskineoptimere sin karrieresektion, er det generelt positivt at have karrieresider henvendt til forskellige målgrupper. Ved at tale mere direkte til målgrupperne, kan man bedre inkludere de rette keywords afhængig af, hvem som man leder efter, og derved gøre sig mere søgbar på Google, hvor mange kandidater starter deres karrieresøgning.

 

Årsag 4: Kandidater starter oftest på mobilen

I en tid, hvor mobilen er klæbet fast til folks hænder, er det vigtigt at ens karrieresektion er mobiloptimeret, så alle tekststykker, ikoner, billeder og andre elementer på siden er læsbar. Det vil sige, at man ikke skal zoome ind, men bare scrolle ned på mobilen.

Ifølge det amerikanske forskningscenter Pew Research har 53 % jobsøgende amerikanere i aldersgruppen 18-29 år brugt deres smartphone som en del af deres jobsøgning. En lignende tendens gør sig også gældende i Danmark. Selvom det er de færreste, der vil sende en ansøgning og CV afsted på mobilen, researcher mange i dag karrieremuligheder på deres mobiler, fx i bussen eller på sofaen.

Det er desuden ikke kun kandidater, der kan lide mobiloptimeret websøgning. Også Googles algoritmer prioriterer dette, hvilket ses ved at søgemaskinen siden 2015 har vægtet mobilvenlige sider højere. Det er derfor vigtigt at gøre ens karrieresektion mobil.

Med et software til at bygge karrieresider er det let at mobiloptimere ens karrieresektion. Faktisk skal man ikke gøre noget selv, da de moduler (fx billeder, film, tekst, jobbank, medarbejderportrætter og infobokse) som man inkluderer på siden er udviklet til at være mobiloptimeret. Det gør arbejdet lidt lettere og betyder, at man ikke har behov for at få hjælp fra en webudvikler.

 

Ønsker du at høre mere om karrieresider?

Du er velkommen til at kontakte os i CompanYoung. Vi vil med glæde vise dig vores software YoungCRM, hvor man kan bygge karrieresider, og hjælpe dig med at vurdere, hvordan jeres organisation kan få mest effekt ud af en karrieresektion.

Bliv kontaktet af CompanYoung

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her