Brug Instagram Stories og mød unge i øjenhøjde

Instagram Stories er en stærk måde til at få unge til at engagere sig i jeres employer brand eller uddannelsesinstitution, og vise jeres dagligdag bag kulisserne. Du får her en introduktion til, hvordan du kan bruge Instagram Stories i en tiltræknings- og rekrutteringskontekst.

Christian Mehlsen

11. december 2018 · 7 min læsning
CompanYoung

I Danmark bruges Instagram af 82% unge i aldersgruppen fra 12-20 år (CompanYoung, 2018). Det er derfor en god idé, at man som virksomhed og uddannelsesinstitution også tænker Instagram, hvis man ønsker at tiltrække og rekruttere unge.

En måde at bruge Instagram er at benytte sig af funktionen Stories. Her kan brugere uploade serier af videoer eller billeder i et vertikal format, så videoer og billeder fylder hele mobilskærmen.

Instagram Stories bruges i dag af mange virksomheder til markedsføring, og Stories har i år rundet over 500 millioner daglige brugere. Stories kan med fordel også bruges i en tiltræknings- og rekrutteringskontekst. Du får svar på, hvordan du kan dette i denne artikel.

Sådan bruger du Instagram Stories

Med Instagram Stories får I som virksomhed eller uddannelsesinstitution en kanal til at tage publikum ind bag kuliserne hos jer på en let måde og vise de små aktiviteter fra dagligdagen, og I kan dermed menneskeliggøre jeres employer brand eller uddannelsessted endnu mere.

En Story er kun tilgængelig i 24 timer, og indeholder typisk en serie af flere billeder og videoer. Forventningerne til kvaliteten af opslag er derfor mindsket, og det giver nu pluspoint blandt brugere, hvis ens Stories virker autentiske, ærlige, uformelle, sjove og upolerede.

Med Stories inkluderes der funktioner, der gør det muligt at interagere med Instagram-følgere på diverse måder, og dette giver jer en unik mulighed for at mindske afstanden til jeres unge målgruppe.

Når man bruger Instagram Stories til at tiltrække og rekruttere unge, kan man godt lægge indhold op, der fortæller om mulighederne for at søge en elevstilling i virksomheden eller tilmelde sig til et åbent hus arrangement. Unge er dog kritiske, hvis jeres Stories kommer til at minde for meget om traditionel markedsføring og I bør derfor gøre jeres Stories mere fortællende end promoverende.

For at sikre, at jeres Instagram Stories appellerer til den unge målgruppe, er det vigtigt, at I TØR tænke i kreativt og sjovt indhold, der kan underholde. Sørg dog for, at I ikke virker som de “kiksede” voksne, der er for ivrige efter at være for ung med de unge og få snarere nogle af jeres unge medarbejdere, eller studerende til at styre kameraet og historiefortællinger som brand ambassadører.

 

Instagram features til at øge interaktionen

Det, der kendetegner Instagram Stories er, at det ikke kun fungerer som en envejskommunikation, hvor I kan fortælle de gode historier fra dagligdagen. Stories giver også unikke funktioner til at skabe direkte interaktion og dialog med målgruppen.

Du får her tre eksempler på det: Q&A, Interaktive afstemninger og Live Video.

 

Q&A – Stil spørgsmål og få svar

En måde at skabe interaktion på Instagram Stories er, at I kan uploade et spørgsmål, som Instagram-følgere kan svare på. Eksempelvis: “Har du nogle spørgsmål om karrieremuligheder hos os”? Eller “Hvorfor har du svært ved at træffe uddannelsesvalg?” .

Når brugere har sendt jer deres kommentar kan I vælge at uploade udvalgte beskeder som en Story og evt. give et direkte tilbagesvar på personens kommentar i en Story. I får derfor mulighed for at indgå i direkte dialog med bestemte personer i jeres målgruppe og skabe en personlig relation.

Når I synliggør andre kommentarer som Stories viser I andre følgere, at I ønsker at indgå i dialog med dem på Instagram. I skaber samtidigt interaktive historier, der er sjove at følge. Alt dette har en god effekt for den unge målgruppe, der ønsker brands, der er nærværende og autentiske.

 

 

Lad brugere deltage i interaktive afstemninger

En anden måde at skabe interaktion med målgruppen er, at Instagram Stories giver jer mulighed for at lade brugerne deltage i interaktive afstemninger, hvor de direkte ser, hvad andre har stemt eller svaret.

En afstemning er ikke kun en måde at brande jer selv over for Instagram-brugerne og skabe sjovt indhold. Det er også en uformel kanal til indsamle relevant data om, hvad der er vigtigt for jeres følgere og indsamle gode idéer til alle mulige temaer. Stories kan derfor også bruges som et konkret værktøj til at skaffe feedback, hvis det ønskes.

 

 

Live Video

Det skarpeste, men også det mest ambitiøse værktøj til at skabe interaktion i Instagram Stories er at bruge Live Video, hvor brugerne kan møde jer live og skrive beskeder i kommentarfeltet, mens de ser videoen.

Det, der gør Live Video attraktiv er, at funktionen vægtes højt af Instagram, og en Live Video bliver derfor automatisk rykket frem som en af de første Stories. Tilsvarende får brugere en besked på deres mobil, at I sender live – medmindre at de har slået Live Notifikationer fra.

I en tiltræknings- og rekrutteringskontekst kan Live Video eksempelvis afholdes af en af jeres medarbejdere eller brand ambassadører, der tager brugerne med på en rundtur på kontoret eller uddannelsesstedet. Man kan også vælge at holde en Q&A-session, hvor man svarer på spørgsmål fra brugerne, fx hvordan det er gå uddannelsen eller arbejde i virksomheden. Desuden er det muligt at køre videoen som en splitscreen og inddrage to personer eller køre videoen som et live interview.

Når live videoen er afsluttet, er det muligt at dele et replay af den som en Story i 24 timer. Det betyder, at brugere, der ikke var online på gældende tidspunkt, kan se videoen og følge med i de kommentarer, der gives af de brugere, der deltager i sessionen.

 

Få succes med Instagram Stories

Som du kan læse dig til er det attraktivt at bruge Instagram Stories for at nå ud til den unge målgruppe på en autentisk og interaktiv måde. Derfor vælger flere virksomheder i dag også bruge Stories som et markedsføringsværktøj til at kunne øge salget.

At bruge Instagram Stories i en tiltræknings- og rekrutteringskontekst er et stadig nyt fænomen og ved at koble jer på trenden, har I en unik mulighed for at nå ud til de unge mennesker på en sjov, autentisk og interaktiv måde som nogle af de første i landet. Det er derfor værd at komme i gang.

Det er nemt at begynde at udvikle Stories på Instagram. Det er dog ikke lige så nemt at få succes – især når man som uddannelsesinstitution, brancheforening eller større virksomhed opererer med en stor divergerende målgruppe med forskellige interesser. I CompanYoung står vi parat til at hjælpe jer med at komme godt i gang og udvikle den rette ramme for jeres Storytelling.

Fire måder som CompanYoung kan hjælpe jer med Instagram Stories

1. Strategi og visuelt udtryk: Jeres Stories må ikke befinde sig i øst og vest, men må tage en stil, der kan genkendes af målgruppen og som virker appellerende for dem.

2. Start et ambassadørkorps: I CompanYoung har vi i de sidste mange år hjulpet alle typer virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheforeninger med at finde, organisere og engagere unge rollemodeller på Facebook, Snapchat og Instagram kanaler. Vi gør det også glædeligt med Instagram Stories.

3. Brug Instagram Stories som annonceringsform: Når du tiltrækker og rekrutterer unge mennesker, er det ikke sikkert, at de allerede følger jeres sociale mediekanaler og ved, at I eksisterer. Det er her en god investering at bruge annonceringskroner på Stories. Med storyannoncering kan I enten gå efter at få flere brugere til at følge jeres Instagram kanal eller udforme annoncer med et formål om at sende de unge videre til jeres hjemmeside.

4. Track og juster jeres performance: Instagram Stories for Business inkluderer værktøjer til at kunne analysere jeres performance. Det er dog vigtigt, at I har de rette indsigter til at kunne forstå disse tal og justere indsatserne ud fra den gældende data. I CompanYoung har vi viden til at kunne hjælpe jer med at tænke og handle databaseret.

Tilmeld dig CompanYoungs Nyhedsbrev

Gør som +2000 andre i HR og uddannelsesverdenen. Få tilsendt CompanYoungs nyhedsbrev hver måned med fokus på unges valg af uddannelse, job og karriere.

Tilmeld dig her